top of page

Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı (Patent Lisans – 2020 – 1) Açıldı

  • ieutto
  • 28 May 2020
  • 1 dakikada okunur

Üniversitelerde, araştırma kurumlarında ve teknoloji geliştirme bölgelerinde geliştirilen patentli teknolojilerin sanayiye aktarılmasını sağlamak için Yenilik Destek Programı kapsamında bir çağrıya çıkılmıştır.

Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı’nda üniversiteler, araştırma altyapıları, teknoloji geliştirme bölgesi şirketleri ve teknoloji transfer ofisleri Teknoloji Sağlayıcı Kuruluş olarak nitelendirilmektedir. Müşteri Kuruluş ise Teknoloji Sağlayıcı Kuruluşun hak sahibi olduğu ve ulusal veya uluslararası patentler ile korunan teknolojileri lisanslama ya da devir yolu ile edinerek ekonomik değer oluşturmayı hedefleyen ve Türkiye’de yerleşik sermaye şirketi olarak tanımlanmıştır. Çağrı kapsamında bir Müşteri Kuruluş en az bir Teknoloji Sağlayıcı Kuruluşun ortak başvuruları kabul edilecektir.

Çağrı takvimi aşağıda yer almaktadır:

Çağrının açılması

14 Mayıs 2020

Ön kayıt için son tarih*

17 Ağustos 2020; Saat 17:00

Başvuruların PRODİS üzerinden alınması**

15 Haziran 2020 – 31 Ağustos 2020

(saat 17:00’ye kadar)

Proje başvurularındaki eksik belgelerin tamamlanması

Eksik belgenin tamamlanmasının istendiği tarihten itibaren en geç 21 takvim günü içerisinde eksik belgeler tamamlanır.

Destek başlangıç tarihi

1 Ocak 2021

*:Proje başvusu yapabilmek için ön kayıt belgelerini TÜBİTAK’a sunarak ön kayıt onayı almanız gerekmektedir. Burada belirtilen tarih bu evrakların TÜBİTAK’a evrak girişinin yapılabileceği en son tarihi ifade etmektedir. Bu tarihe kadar ön kayıt evraklarını TÜBİTAK’a ulaştıramayanlar proje başvurusu yapamayacaktır.

**Ön kayıt onayı alan kuruluşların proje önerilerini PRODİS üzerinden göndereceği en son tarihi ifade etmektedir.

Patent Lisans –  2020 – 1 çağrısı ile ilgili dokümanlara aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz.



 
 
 

3 Comments


fat32
Sep 21, 2020

<a href="https://www.etid.net">Saç dökülmesi sorunu</a>



Erkeklik hormonu olarak ta bilinen DHT hormonu testosteronun daha güçlü bir dönüşüm varyasyonudur.  DHT hormonu Erkekliği belirleyen en önemli hormondur. Örnk verecek olursak ses teli belirginliği, sakal ve bıyık oluşumu, libido artışı vb gibi erkekliği belirleyici özellikler tamamen DHT hormonuyla ilişkilidir. 


Genetiksel saç dökülmesi ise bu DHT hormonunun saç kök hücre reseptörlerine yapışarak yani bir nevi bağlanarak saç kökünün beslenmesini engeller ve böylelikle beslenemeyen kök hücre zamanla küçülerek yok olur. 


Testosteron ile DHT yi ayıran en genel faktörler bunlardır. Kas inşaası için DHT vazgeçilmezdir. Her erkek bir kişinin DHT hormon dönüşümü mevcuttur, genetik olarak saç kök reseptörleri DHT hormonunun saldırısına uğruyor ise saç dökülmesi genetik faktör olarak kaçınılmazdır.


https://www.etid.net

Like

namsonmez
Aug 05, 2020

Öğrencilerin projelerinde gerekli 3d printer ve kullanılan materyalların üzerine uv baskı ihtiyaçlarında http://uvmedya.com/ olarak yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Like

cnnertk
Jun 10, 2020

Üniversite öğrencilerine yönelik hizmet veren https://yurtburada.net/ yurtlar, apartlar ve pansiyonlar ile öğrenciler arasında şeffaf bir köprü kuran, öğrencilere detaylı bilgi vermeyi amaçlarken aynı zamanda yurtlara da reklam imkânı sağlayan, genç ve dinamik kadrosuyla hizmet veren bir web sitesidir. Kurulduğu günden bu yana yaptığı çalışmalarla asıl amacını “öğrencilerin doğru ve gerçek bilgiye ulaşması” olarak nitelendirilen kurum, Türkiye’deki sektörel bilgi açığını da kapatmayı hedeflemektedir."

Like
bottom of page