top of page

İzmir Bilimsel Araştırmada İstikrarlı

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve İzmir Bilimpark’ta incelemelerde bulundu. Göreve geldiğinden bu yana ilk kez bir üniversiteyi ziyaret ettiğini belirten Prof. Dr. Ergin, “Gerçekten bir üniversite hayal et ve bunun nasıl olması gerektiğini anlat deseniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi bunun yüzde 99’unu dolduruyor” dedi.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen ve eşliğinde İEÜ’nün ilk teknoparkı olan İzmir Bilimpark’ta incelemelerde bulunan Prof. Dr. Ergin, Kuluçka Merkezi’nde proje geliştiren İEÜ’lü girişimci öğrencileri dinledi; ticarileşme aşamasındaki projeler hakkında bilgi aldı. Prof. Dr. Ergin daha sonra İEÜ Konferans Salonu’nda akademisyenlerle bir araya gelerek, “Öğrenci sayısı batı standartlarına göre yüksek ama Türkiye standartlarına göre az. Girişimcilik Bayrağı Ödülü de öğrencilerin anlatılanları aldığı, onları özümsediklerini gösteriyor. Öğrenciler görev olarak öğrenme vazifesini yerine getirmiyor. Anlattığınızı almış özümsemiş ve bilime çevirmişler. Teknopark çok genç ama gerçekten çok aktif yapı olmuş” diye konuştu.

‘İzmir Ekonomi, 3. Nesil Üniversite’

İzmir’in kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya sahip olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ergin, İEÜ’nün arzı ve talebi kendi bünyesinde çevirebilecek yapıya ulaşan 3. nesil üniversite olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ergin, “Bazı bölgeler, öncelikli kalkınma bölgesi dediğimiz için devletin verdiği imkânlarla ayakta durabilir. Ancak İzmir, kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya sahip. Dip dalgasıyla kendi yüzeyini oluşturmuş, kendisini büyüten bir hal var. Gurur verici” dedi.

‘Etki Analizi Yapacağız’

TÜBİTAK’ın zaman içerisinde değişen bir misyonu olduğunu, 2000 – 2005 yılları arasında kurumun kabuk değiştirmeye yöneldiğini aktaran Prof. Dr. Ergin, şu bilgileri verdi:

“TÜBİTAK, 2005 yılında ARGE fonunu üzerine alıyor. O güne kadar görmediği mali kaynağı Türkiye’nin ARGE araştırma alt yapısını geliştirmek için kullanma misyonuna soyunuyor. TÜBİTAK ergenlik dönemi yaşıyor. 2008 – 2010 yılları arasında kendi sistemi olmadığı için iyi bir harcamaya yapamıyor. İyi bir yönlendirme yapamıyor. 2010’dan bu zamana ölçme değerlendirme sistemini bünyesine getirdi. Verilen her desteğin etki analizini yapacağız. Desteğin arkasından gidileceği bir süreci yaşatacağız. Etki analizi yapacağız.”

“İzmir Bölgesine 338 Milyon Kaynak”

Prof. Dr. Ergin, TÜBİTAK’ın son 10 yıl içerisinde İzmir bölgesinde araştırma ve bilim insanı desteklenmesine 338 milyon kaynak yatırdıklarını ifade ederek, “Geri dönüşüm oranına baktığımız zaman İzmir son derece istikrarlılık gösteriyor. Yani bilim hayatına yatırım yapılıyor. 2 – 3 sene sonra ticari hayata dönüşmesi için de destek almaya çalışıyor” dedi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen ve eşliğinde İEÜ’nün ilk teknoparkı olan İzmir Bilimpark’ta incelemelerde bulundu.

Prof. Dr. Ergin, Kuluçka Merkezi’nde proje geliştiren İEÜ’lü girişimci öğrencileri dinledi; ticarileşme aşamasındaki projeler hakkında bilgi aldı.

Prof. Dr. Ergin, İEÜ Konferans Salonu’nda akademisyenlerle bir araya geldi.

Comments


Bizi Takip Edin
  • Facebook - İzmir Bilimpark
  • Twitter - İzmir Bilimpark
  • LinkedIn Social Icon
Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar

İzmir Bilimpark A.Ş.

10032 Sok. No: 2/A İTOB Organize Sanayi Bölgesi Tekeli Menderes/İzmir

Tel: +90 232 799 02 00

Fax: +90 232 799 04 00

info@izmirbilimpark.com.tr

  • Instagram Sosyal Simge
  • Facebook Sosyal Simge
  • LinkedIn Sosyal Simge
  • Heyecan Sosyal Simge
  • YouTube Sosyal Simge

Broşürler

HABERDAR OL!

Duyurularımız ve Çağrılarımızdan Haberdar Olun.

bottom of page